Πολλές φορές πηγαίνουμε σε ένα σαλόνι περιποίησης άκρων και ζητάμε από την τεχνήτρια “Γαλλικό Μανικιούρ – Πεντικιούρ”. Αλήθεια όμως από που προήλθε ή ονομασία  της τεχνικής αυτής; 

Jeff Pink

Εργάστηκε ως make-up artist στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 και πιστώνεται με τη δημιουργία του γαλλικού μανικιούρ.

Η ιδέα ήταν του Jeff Pink που σκέφτηκε να περιποιηθεί τα γυναικεία νύχια με ένα απαλό ροζ βερνίκι ως βάση και να τονίσει με λευκό χρώμα την άκρη του νυχιού, ένα στυλ που θα ταιριάξει σε κάθε γυναίκα.

Η ανακάλυψη αυτή, από τον ταλαντούχο Αμερικανό make-up artist και δημιουργό των γνωστών προϊόντων για τα νύχια «Orly», «έλυσε» τα χέρια στις ηθοποιούς και τους αισθητικούς του Χόλιγουντ. Ειδικά όταν γύριζαν τη μια σκηνή μετά την άλλη και έπρεπε η όψη των άκρων τους να ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Αυτός ήταν στην ουσία και ο λόγος που οδήγησε τον Pink στην επινόηση της τεχνικής αυτής

Η νέα αυτή τάση έγινε μόδα στις επιδείξεις στο Παρίσι και γι’ αυτό τον λόγο ο Jeff Pink για να τιμήσει τους Γάλλους φίλους του, κατοχύρωσε την ονομασία «Γαλλικό μανικιούρ», εκτοξεύοντας τη φήμη του από τη μία άκρη της γης στην άλλη. 

Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά στη μόδα, το γαλλικό μανικιούρ όμως αγαπήθηκε όσο καμία άλλη τάση, από τις γυναίκες. Η ηθοποιός Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, για παράδειγμα, ήταν από τις καλλιτέχνιδες που έκαναν μόδα το γαλλικό μανικιούρ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οφείλει την καριέρα της στα νύχια της.

Πλέον το γαλλικό μανικιούρ είναι υποχρεωτικό στοιχείο σε όλους τους διαγωνισμούς ονυχοπλαστικής, ενώ θεωρείται και ως δείκτης επαγγελματισμού μιας τεχνίτριας. 

Καλέστε τώρα στο Shine On Nails Lounge και κλείστε το επόμενο ραντεβού σας μαζί μας για το γαλλικό σας μανικιούρ. Απλό, ημιμόνιμο ή σε τεχνητά νύχια το γαλλικό μανικιούρ θα προσθέτει πάντα μια επιπλέον φινέτσα στην εμφάνισή σας.