Ασφάλεια και υγιεινή στο Μανικιούρ Πεντικιούρ

Πολλές φορές ζητάμε από φίλους μας να μας κάνουν μανικιούρ · πεντικιούρ προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα. Αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία μας και είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται γιατί η μετάδοση των μικροβίων μέσω των εργαλείων είναι σχεδόν σίγουρη.

Εργαλεία

Τα μεταλλικά εργαλεία, όπως ψαλιδάκια, πενσάκια, λίμες κλπ., δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από ένα άτομα χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη διαδικασία απολύμανσης · αποστείρωσης, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο μόλυνσης. Είναι σημαντικό να γίνεται αποστείρωση των εργαλείων αυτών, ενώ η απολύμανση και μόνο δεν είναι αρκετή.

Μεταξύ των παθογόνων που συχνά εξαπλώνονται από την χρήση άτομο σε άτομο μέσω των εργαλείων περιλαμβάνεται ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος, οι μύκητες και τα ιογενή κονδυλώματα. 

Μηχανήματα

Η πλύση μετά από κάθε χρήση, αρχικά με νερό και βούρτσα για την απομάκρυνση υπολειμμάτων, στην συνέχεια με ειδικά, φαρμακευτικά, απολυμαντικά υγρά και εν συνεχεία η χρήση κλιβάνου ή αποστειρωτή κρυστάλλων, για την απολύμανση και αποστείρωση των εργαλείων και είναι άκρως απαραίτητη και επιβάλετε πριν από την χρήση τους σε άλλο άτομο, για την ασφάλεια και την υγιεινή του.

Απολυμαντικά Υγρά

Εμείς εδώ, στο Shine On Nails Lounge, παίρνουμε πολύ σοβαρά το θέμα της απολύμανσης αλλά και της αποστείρωσης. Χρησιμοποιούμε, αποκλειστικά και μόνο, απολυμαντικό υγρό για τα εργαλεία και τις λίμες μας, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν για την απολύμανση των εργαλείων στα οδοντιατρεία και τα χειρουργεία  των νοσοκομείων, εγκεκριμένο από την Ε.Ε. και τον Ε.Ο.Φ.
Όλα τα εργαλεία μας απολυμαίνονται και αποστειρώνονται πριν από την χρήση τους στους πελάτες μας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τους κανόνες, ενώ όλα μας τα προϊόντα (κρέμες, μανό, scrap κλπ.) διαθέτουν τις ανάλογες εγκρίσεις ως ο νόμος ορίζει.

Έτσι διασφαλίζουμε την υγεία σας, απαλλάσσοντάς σας από το άγχος και χαρίζοντάς σας μια χαλαρωτική και απολαυστική εμπειρία μανικιούρ · πεντικιούρ.

Αν σας άρεσε το άρθρο μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Editorial Team sonl.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αυρηλιανής 1 και Αιγαίου · Νέα Σμύρνη · 17121