Μανικιούρ

Τα "Πρέπει" και τα "Μην"

Ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα νύχια σας. Είναι δυνατά και υγιή; Βλέπετε κορυφογραμμές, χτυπήματα ή περιοχές ασυνήθιστου χρώματος ή σχήματος; Πολλές ανεπιθύμητες αλλοιώσεις στα νύχια σας μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή φροντίδα τους. 

Η συνεπής επίσκεψη σε σαλόνι περιποίησης άκρων βοηθάει να διατηρήσουμε υγιή νύχια. Πέραν όμως αυτού χρειάζεται και ατομικά να κάνουμε ή να μην κάνουμε ορισμένα πράγματα. 
Ας δούμε τα “Πρέπει” και τα “Μη” στην περιποίηση των νυχιών μας.

Περιποίηση των νυχιών: Πρέπει 

Για να κρατάτε τα νύχια σας όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση:

  • Κρατήστε τα νύχια στεγνά και καθαρά. Αυτό εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν κάτω από τα νύχια σας. Η επαναλαμβανόμενη ή παρατεταμένη επαφή με το νερό μπορεί να συμβάλει στη διάσπαση των νυχιών. Να φοράτε γάντια όταν πλένετε πιάτα, καθαρίζετε ή χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά.
  • Εξασκηθείτε στην υγιεινή των νυχιών. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό ψαλίδι ή νυχοκόπτη. Τριμάρετε τα νύχια σας ευθεία και στη συνέχεια γυρίστε τις άκρες σε μια απαλή καμπύλη.
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα. Όταν χρησιμοποιείτε λοσιόν χεριών, τρίβετε τη λοσιόν στα νύχια και τα επονύχια.
  • Εφαρμόστε ένα προστατευτικό στρώμα. Η εφαρμογή ενός σκληρυντικού νυχιών μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των νυχιών.
  • Ρωτήστε το γιατρό σας για τη βιοτίνη. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι η βιοτίνη ως συμπλήρωμα διατροφής μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των αδύναμων ή εύθραυστων νυχιών.

Περιποίηση των νυχιών: Μην

Για να αποφευχθεί η παροδική ή ακόμα και μόνιμη βλάβη των νυχιών σας, μην…:

  • Δαγκώνετε τα νύχια σας ή ανασηκώνετε τα επονύχια. Αυτές οι συνήθειες μπορεί να βλάψουν το στρώμα των νυχιών. Ακόμα και μια μικρή τομή δίπλα στο νύχι σας μπορεί να επιτρέψει σε βακτήρια ή μύκητες να εισέλθουν και να προκαλέσουν μόλυνση.
  • Τραβάτε τις παρανυχίδες. Μπορεί να τραβήξετε ζωντανό ιστό μαζί με την παρανυχίδα. Αντ’ αυτού, αφαιρέστε προσεκτικά τις παρανυχίδες με σωστό εργαλείο ή ακόμη καλύτερα επισκεφτείτε ένα σαλόνι περιποίησης άκρων.
  • Χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα περιποίησης νυχιών. Περιορίστε τη χρήση του αφαιρετικού βερνικιών νυχιών. Όταν χρησιμοποιείτε αφαιρετικό βερνικιών, επιλέξτε έναν τύπο χωρίς ακετόνη.
  • Αγνοείτε τα προβλήματα. Εάν έχετε ένα πρόβλημα με τα νύχια που δεν φαίνεται να φεύγει από μόνο του ή σχετίζεται με άλλα σημεία και συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή τον δερματολόγο σας για αξιολόγηση.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον!

Αν σας άρεσε το άρθρο μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Επιμέλεια: Editorial Team sonl.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αυρηλιανής 1 και Αιγαίου · Νέα Σμύρνη · 17121