Όμορφα νύχια, μαλλιά και δέρμα

Τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουμε 
και θα μπορούσαν να βλάψουν νύχια, μαλλιά και δέρμα. 

Η επιθυμία να φανούν νέοι και όμορφοι είναι κάτι που πολλές γυναίκες – και άνδρες – βιώνουν καθημερινά. Με την ποσότητα των προϊόντων ομορφιάς που είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα, το ερώτημα σχετικά με το εάν κάποιο από αυτά τα προϊόντα στην πραγματικότητα λειτουργεί, είναι στο μυαλό πολλών καταναλωτών. Η πιθανότητα αυτά τα προϊόντα να αλλάξουν το δέρμα, τα μαλλιά ή τα νύχια εξαρτάται από το ίδιο το προϊόν και πόσο ή πως χρησιμοποιείται. Σύμφωνα με την Huffington Post, “η αγορά των ΗΠΑ για αντιγηραντικά προϊόντα από περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια το 2013 ανήλθε σε περισσότερα από 114 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015.

Πόσο καλά λειτουργούν αυτά τα προϊόντα ομορφιάς; Δυστυχώς, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Οι κρέμες και τα προϊόντα μακιγιάζ δεν ρυθμίζονται αυστηρά από τις Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων επειδή θεωρούνται καλλυντικά – πράγμα που σημαίνει ότι ρυθμίζονται μόνο για ασφάλεια και όχι για αποτελεσματικότητα. Επομένως δεν αποτελεί και έκπληξη το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα έχουν μικρή επίδραση στην εμφάνιση ενός ατόμου.

Αλλά πριν επικεντρωθούμε στα πράγματα που βάζουμε εξωτερικά στο σώμα μας, πρέπει να επικεντρωθούμε στο τι εισέρχεται στο σώμα μας. Τελικά, αυτή είναι η βάση για υπέροχο δέρμα, μαλλιά και νύχια.
Έχουν γραφτεί πολλές λίστες και άρθρα για τρόφιμα που θα σας κάνουν να δείχνετε ομορφότεροι και καλύτεροι. Αλλά τι γίνεται με αυτά τα τρόφιμα που καταστρέφουν τις πανέμορφες κοτσίδες σας, το λαμπερό δέρμα σας ή κάνουν τα νύχια σας αδύναμα; Η Dr. Marina Peredo, M.D., ιδιοκτήτρια του Spatique Medical Spa στο Smithtown, Ν.Υ., δήλωσε στην Medical Daily ότι “η ζάχαρη, το αλάτι, τα άμυλα, τα τηγανητά τρόφιμα και το αλκοόλ” είναι μερικά από τα χειρότερα τρόφιμα για την εμφάνισή σας.

Έτσι λοιπόν, θα μπορούσαν να βλάψουν τα νύχια, το δέρμα και τα μαλλιά σας:

1. Ζάχαρη 
Ζάχαρη Σύμφωνα με την Δερματολόγο M.D. Τζέσικα Γου, συγγραφέα του “Feed Your Face”, «η κατανάλωση γλυκών προκαλεί την αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Καθώς το σώμα αντλεί την ινσουλίνη σε απόκριση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει επίσης τα επίπεδα ανδρογόνων, μια αρσενική ορμόνη που μπορεί να κάνει το θυλάκιο των τριχών να συρρικνώνεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες» όπως δήλωσε στην Huffington Post.

2. Βιταμίνη Α 
Vitamine A suplimentΣύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, πάρα πολύ βιταμίνη Α μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Αυτό συμβαίνει συνήθως με την λήψη ενός συμπληρώματος διατροφής ή ενός φαρμάκου. Η φυσιολογική ανάπτυξη της τρίχας συνήθως ξεκινάει με τη διαχείριση της πρόσληψης βιταμίνης Α.

3. Γάλα 
Cow Milk
Η τεστοστερόνη που βρίσκεται στο αγελαδινό γάλα επιδρά στα επίπεδα ορμονών τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, επηρεάζοντας έτσι την ακμή. Το 2005, ο Δερματολόγος William Danby έγραψε ένα άρθρο με τα πορίσματά του σχετικά με τη στενή σχέση μεταξύ γάλακτος αγελάδας και ακμής. “Ο Danby σημειώνει ότι το γάλα από τις εγκύους αγελάδες περιέχει ορμόνες που οι αδένες μπορούν να μετατραπούν σε διυδροτεστοστερόνη (DHT), την πιο ισχυρή μορφή της τεστοστερόνης,” αναφέρουν οι Scientific American.

4. Αλκοόλ 
alcohol
Υπερβολική κατανάλωση ή εθισμός στο αλκοόλ δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο το δέρμα σας, αλλά και να βλάψει τα νύχια σας. Επειδή το αλκοόλ είναι ένα διουρητικό, αποστραγγίζει το σώμα από τα απαραίτητα υγρά και τις θρεπτικές ουσίες. Σύμφωνα με την Daily Mail, “Τα δυνατά, υγιή νύχια βασίζονται σε μια ισορροπημένη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και από άφθονο νερό. Και τα δύο εξαντλούνται με αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ”.

Τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να δείχνετε καλύτερα φυσικά, αλλά και να επηρεάσετε τη γενική υγεία και ευτυχία σας.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αυρηλιανής 1 και Αιγαίου · Νέα Σμύρνη · 17121