Πέντε Τρόποι για να Καταστρέψεις το Μανικιούρ σου!

Αν νομίζετε ότι μια καλή στρώση με base και top coat είναι οι μόνες απαιτήσεις για ένα μανικιούρ που θα διαρκέσει για εβδομάδες, σκεφτείτε το και πάλι!
Πολλές από τις καθημερινές σας εργασίες προκαλούν μεγάλη φθορά στα νύχια σας, με αποτέλεσμα 
την εξασθένιση, την αποκοπή και το ξεφλούδισμα. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τους τρόπους με τους οποίους σαμποτάρετε το μανικιούρ σας και μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να το διατηρήσετε φρέσκο και με όσο το δυνατόν λιγότερες φθορές.

Υπερβολικό πλύσιμο των χεριών.

Η συνεχή έκθεση στο ζεστό νερό και το σαπούνι μπορεί να στεγνώσει απίστευτα το δέρμα και τα νύχια σας και να προκαλέσει την αφαίρεση του γυαλιστικού (top coat) και της βαφής σας. Επίσης φθορά στο μανικιούρ σας μπορεί να προκαλέσει η συνεχή χρήση απολυμαντικού-αντισηπτικού χεριών. Τα περισσότερα απολυμαντικά περιέχουν οινόπνευμα που θα διαλύσει την επικάλυψη (top coat) και θα κάνει το βερνίκι σας να αποχρωματιστεί ή να ξεθωριάσει. 
Το καλύτερο: Πλύνετε τα χέρια σας με κρύο νερό και ένα απαλό σαπούνι. 
Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο αντισηπτικό χεριών με ενυδατικούς παράγοντες. 
Στο Shine On Nails Lounge θα βρείτε τα mini Cutie gel τα οποία είναι ήπια αντισηπτικά και περιέχουν τα μπλε μπιλάκια που είναι υπεύθυνα για την ενυδάτωση των χεριών σας. Κάθε φορά που χρησιμοποιείται το Mini Cutie, τα μπλε μπαλάκια θα λιώνουν στα χέρια σας, διατηρώντας τα απαλά ακόμα και μετά την χρήση του αντισηπτικού. Ζητήστε τα! 

Επαφή με αρώματα ή σπρέι

Παρατηρήσατε ποτέ ότι τα νύχια σας δεν φαίνονται τόσο λαμπερά όσο πριν, αμέσως μετά την εφαρμογή αρώματος ή σπρέυ μαλλιών; 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά αρώματα και προϊόντα styling είναι φτιαγμένα από τα ίδια συστατικά όπως το υγρά αφαίρεσης βαφής (polish remover). Για να ελαχιστοποιήσετε αυτά τα αποτελέσματα, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείται τα προϊόντα αυτά σε ικανή απόσταση ώστε να αποφύγετε την επαφή με τα νύχια σας.

Πληκτρολόγηση

Για τις περισσότερες εργαζόμενες, η πληκτρολόγηση σε έναν υπολογιστή όλη την ημέρα είναι κύρια ενασχόληση και απόλυτη ανάγκη. Δυστυχώς, το συνεχής χτύπημα σε ένα πληκτρολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε θραύση και φθορά του σχήματος των νυχιών σας.
Για να διατηρήσετε το μανικιούρ σας σε καλή κατάσταση, επιλέξτε ένα κοντύτερο, πιο φυσικό μήκος και βεβαιωθείτε ότι η άκρη του νυχιών σας καλύπτεται με top coat κατά τη διάρκεια της εργασίας σας. Αποφύγετε την πληκτρολόγηση με τα νύχια και πληκτρολογήστε με τα ακροδάχτυλα.

Κρέμες και λοσιόν σώματος

Βάζοντας κρέμα σώματος ή λοσιόν μπορεί να είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια πλευρά, θα πρέπει να κρατήσετε τα χέρια σας και το σώμα σας ενυδατωμένα για να μειωθούν τα σημάδια της γήρανσης και της ξηρότητας. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η κρέμα ή η λοσιόν μπορεί να αφαιρέσει αμέσως κάθε λάμψη από το μανικιούρ σας.
Για να κρατήσετε το δέρμα ενυδατωμένο και συνάμα να διατηρήσετε την λάμψη στο μανικιούρ-πεντικιούρ σας, χρησιμοποιήστε ένα μαντηλάκι ή ένα βαμβάκι για να αφαιρέσετε την επιπλέον κρέμα ή λοσιόν από την επιφάνεια του νυχιού.

Χωρίς επικάλυψη;!

Σκεφτείτε τα μαλλιά σας μετά από κομμωτήριο: Την 1η μέρα, τα μαλλιά σας φαίνονται φρέσκα, μεταξένια απαλά και γεμάτα όγκο, αλλά από την 2η ή 3η μέρα, είναι σίγουρο πως το χτένισμά σας χρειάζονται λίγο ξηρό σαμπουάν (dry shampoo) και λίγο styling. Όπως θα κάνατε λοιπόν με τα μαλλιά σας, έτσι και με τα νύχια σας, πρέπει να εφαρμόσετε και μια πολύ λεπτή στρώση γυαλιστικού (top coat) κάθε τρεις – τέσσερις μέρες για να κρατήσετε το μανικιούρ σας φρέσκο και λαμπερό.

Αν σας άρεσε το άρθρο μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Πηγή: NAILSTYLE
Μετάφραση, Επιμέλεια, Διαμόρφωση: Editorial Team sonl.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αυρηλιανής 1 και Αιγαίου · Νέα Σμύρνη · 17121