7 tips για όμορφα νύχια

Στην πραγματικότητα, το να έχετε όμορφα νύχια δεν απαιτεί ειδικά συμπληρώματα διατροφής, ακριβές τοπικές θεραπείες ή πλήρη αποχή από χειρωνακτική εργασία. Απλά χρειάζεται να ακολουθήσετε ορισμένες συμβουλές. Ακολουθήστε τες και δείτε τα νύχια σας να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο και να γίνονται πιο δυνατά σε χρόνο μηδέν.

Σταματήστε να ξεφλουδίζετε τα νύχια σας

Εάν πρόκειται να μην ακολουθήσετε καμία συμβουλή, από τις παρακάτω, τουλάχιστον ακολουθήστε αυτή.
Σταματήστε αμέσως να ξεφλουδίζετε, τρώτε, δαγκώνετε, ξύνετε τα νύχια σας. Συγκεκριμένα, σταματήστε να τα ξύνετε και να τα ξεφλουδίζετε. Το ανώτατο στρώμα της πλάκας των νυχιών περιέχει κύτταρα που κρατούν το νύχι λιπαρό και ισχυρό και όταν ξεφλουδίζετε ή ξύνετε την βαφή, αυτό το σημαντικό στρώμα κυττάρων τείνει να αποκολληθεί μαζί με το χρώμα.
Ειδικά με τις ημιμόνιμες βαφές (Gel Polish, Gel Hybrid) η αφαίρεσή τους πρέπει να γίνεται από επαγγελματία. 

Αφήστε τα επονύχια στην ησυχία τους

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην κόψετε τα επονύχιά σας μόνοι σας, γεγονός που σας βάζει σε κίνδυνο για βακτηριακές και μυκητιακές μολύνσεις. Ακόμη και να τα πιέζετε πριν ένα μανικιούρ μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Τα επονύχια έχουν τελικά ένα σκοπό, να γεφυρώνουν το χάσμα ανάμεσα στο δέρμα και την μήτρα των νυχιών, δημιουργώντας ένα αδιάβροχο φράγμα που κρατά τα μικρόβια μακριά.
Η επαγγελματίας τεχνίτρια γνωρίζει και απομακρύνει μόνο τα νεκρά κύτταρα (πετσάκια)  και τυχόν παρανυχίδες.

Επίστρωση

Ένα νύχι που είναι επικαλυμμένο με βερνίκι είναι ένα νύχι που είναι σφραγισμένο ενάντια σε ζημιές και μπορεί να αναπτυχθεί και να αυτοεπισκευαστεί εν ηρεμία. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να βάλετε τρελά χρώματα, να βάλετε ημιμόνιμο ή τεχνητά νύχια, ένα κανονικό διάφανο μανό επικάλυψης θα κάνει την δουλειά του. Μπόνους: ένα νύχι που είναι επιστρωμένο σωστά, πιθανότατα δεν θα ξεφλουδίσει. (βλ. καν. # 1.)

Ήρεμα με τα αφαιρετικά υγρά.

Τα περισσότερα υγρά αφαίρεσης βαφής νυχιών περιέχουν ακετόνη ή / και φορμαλδεΰδη, τα οποία είναι σκληρά για τα νύχια. Διαλύουν την υγρασία, καθιστώντας πιο πιθανό τα αποξηραμένα, εύθραυστα νύχια να χωρίσουν, να ξεφλουδίσουν ή να σπάσουν. Εάν το βερνίκι νυχιών σας αποκόπτεται μετά από μόνο μία ή δύο μέρες, είναι πιο καλό να ξαναπεράσετε από πάνω το νύχι με το ίδιο βερνίκι από το να το αφαιρέσετε και να το περάσετε πάλι. Προσπαθήστε να περιορίσετε τη χρήση των υγρών αφαίρεσης σε μία φορά την εβδομάδα και χρησιμοποιήστε μια απαλλαγμένη από ακετόνη φόρμουλα.

Όμορφα νύχια, μαλλιά και δέρμα

Ενυδάτωση

Η βάση των νυχιών αποτελείται από σκληρυμένη κερατίνη – ίδια με τα μαλλιά σας – και χρειάζεται υγρασία επίσης. Εφαρμόστε συχνά στα χέρια σας μια πλούσια ενυδατική λοσιόν ή κρέμα χεριών.
Ειδικά μετά από πλύσιμο, μετά από εργασίες με προϊόντα καθαρισμού ή μετά από χρησιμοποίηση αφαιρετικού υγρού βαφής, η ενυδάτωση είναι άκρως απαραίτητη.

Λιμάρετε σωστά!

Υπάρχουν δύο βασικοί κανόνες λιμαρίσματος: ο πρώτος είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να λιμάρετε τα νύχια σας με κίνηση εμπρός-πίσω. Η επαγγελματίας τεχνίτρια νυχιών μπορεί να το κάνει, επειδή χρησιμοποιεί λίμες επαγγελματικής ποιότητας και γνωρίζει την κατάλληλη πίεση που θα ασκήσει. Στο σπίτι, είναι ασφαλέστερο να επιλέγετε μια κατεύθυνση και ένα μακρύ λιμάρισμα για να αποφύγετε τη διάσπαση των νυχιών σας. Ο δεύτερος κανόνας είναι να βεβαιώνεστε πάντα ότι τα νύχια είναι εντελώς στεγνά πριν το λιμάρισμα. Εάν λιμάρετε τα νύχια σας όταν είναι βρεγμένα, είναι πιο επιρρεπή σε ζημιές.

Μύθος τα ατσάλινα νύχια...

Τα νύχια σας δεν είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο!
Δεν είναι υποκατάστατα πένσας, σφυριών, σφήνας ή ξύστρας. Μην προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε δοχεία, κουτάκια αναψυκτικών, να αφαιρέσετε μπαταρίες, να αφαιρέσετε κολλητική ταινία ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο εύκολα χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό εργαλείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Αρχικό κείμενο: www.more.com
Μετάφραση, Επιμέλεια, Διαμόρφωση: Editorial Team sonl.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αυρηλιανής 1 και Αιγαίου · Νέα Σμύρνη · 17121