Πόσο διαρκεί το μανικιούρ μου;

Απαντάμε σε μια ερώτηση που συχνά μας κάνουν οι πελάτισσές μας.

Μια ερώτηση που μας κάνουν συχνά οι πελάτισσές είναι πόσο διαρκεί το μανικιούρ που επέλεξαν να κάνουν. 
Συνήθως προηγείται αυτής της ερώτησης η πρόταση “στην φίλη μου το μανικιούρ της κρατάει 30-40-50-60 ημέρες…”.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό. 

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια ενός μανικιούρ και μερικοί από αυτούς είναι:

 • Προετοιμασία φυσικού νυχιού.
 • Είδος κάλυψης.
 • Καθημερινές εργασίες.
 • Καιρικές συνθήκες.

Πάμε να δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα.

 • Το φυσικό νύχι αποτελείται από δεσμούς κυταρίνης, δηλαδή από το ίδιο ακριβώς υλικό που είναι φτιαγμένα και τα μαλλιά μας. 
  Έτσι όπως τα μαλλιά μας απορροφούν υγρασία το ίδιο κάνουν και τα νύχια μας. 
  Η σωστή προετοιμασία του φυσικού νυχιού από την τεχνίτρια, για να δεχτεί πρόσθετα υλικά, είναι το σημαντικότερο στάδιο σε όλη την διαδικασία του μανικιούρ. Ειδικά εάν έχει προηγηθεί μανικιούρ από άλλη τεχνίτρια ή ημιμόνιμο ή τεχνητά νύχια αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και επιδεξιότητας.
 • Αφού έχει γίνει σωστή και σχολαστική προετοιμασία του φυσικού νυχιού επόμενο στάδιο που επηρεάζει την διάρκεια του μανικιούρ μας είναι η κάλυψη.
  – Μανικιούρ με απλά βερνίκια.
  Τα απλά βερνίκια έχουν μικρή διάρκεια λόγο της σύστασής τους. Οι κατασκευαστές (εταιρίες) των βερνικιών αυτών δίνουν διάρκεια 4-5 ημερών και κάποια υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, όπως τα Vinilux, 7 ημερών
  – Μανικιούρ με ημιμόνιμα βερνίκια.
  Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σχέση με τα απλά βερνίκια. 
  Τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά, μια μορφή σκληρού πλαστικού, τα οποία είναι σε υγρή μορφή και όταν έρθουν σε επαφή με UV ακτινοβολία σκληραίνουν.
  Επίσης οι στρώσεις των υλικών που αποτελούν το ημιμόνιμο, είναι σημαντικά περισσότερες (σχεδόν διπλάσιες) από αυτές  του απλού βερνικιού. Οι περισσότερες εταιρίες δίνουν διάρκεια 14 ημερών. 
  – Μανικιούρ Gel, Ακρυλικό, AcrylGel (Polygel κλπ).
  Το μανικιούρ με υλικά όπως το ακρυλικό, το gel ή το acrylgel, συγκαταλέγεται στην κατηγορία βελτιώσεων νυχιών (nail enhancements) και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Εδώ μιλάμε για υλικά  ιδιαίτερα σκληρά και μεγάλης αντοχής που μπορούν να αντέξουν έναν μήνα και περισσότερο.
 • Ότι κάλυψη και να επιλέξουμε οι διάρκεια που δίνουν οι εταιρίες για το συγκεκριμένο υλικό είναι ενδεικτικές. Αφορούν το συγκεκριμένο υλικό και οι δοκιμές αντοχής του έχουν γίνει σε ιδανικό περιβάλλον για το υλικό. 
  Όπως πολύ καλά καταλαβαίνουμε η εφαρμογή ενός υλικού στον μέσο χρήστη διαφέρει και επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από της εργασίες που κάνει. 
  Όπως είπαμε και πιο πάνω το νύχι μας αποτελείται από δεσμούς κυταρίνης. Όσο καλά και να έχουμε κλείσει από πάνω το νύχι με σκληρά και αδιαπέραστα υλικά, δεν παύει να απορροφά υγρασία αλλά και διάφορα άλλα υλικά, όπως προσωπικά και οικιακά καθαριστικά, τροφές, ακαθαρσίες κλπ. 
  Από που; 
  Μα φυσικά από την κάτω μεριά του ελεύθερου άκρου του νυχιού και μεταξύ νυχιού και δέρματος. Και όχι μόνο τα απορροφά αλλά αυτά εγκλοβίζονται και μέσα στο νύχι, μιας κι εμείς από πάνω τα έχουμε σφραγίσει με απλό ή ημιμόνιμο βερνίκι ή με ακρυλικό, gel, acrylgel κλπ.
  Όπως πολύ καλά καταλαβαίνουμε η συντήρηση των νυχιών μας δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά επιβάλλεται για να εξασφαλίσουμε την υγεία των νυχιών μας και να αποφύγουμε δυσάρεστες και επώδυνες καταστάσεις όπως εμφάνιση μούχλας ή μυκητιάσεις. 
 • Πολλοί θα αναρωτηθούν πως οι καιρικές μπορούν να επηρεάζουν την διάρκεια του μανικιούρ.
  Το κρύο και η ζέστη και ειδικά οι απότομες και ξαφνικές εναλλαγές τους,  κάνουν τα υλικά να διαστέλλονται και να συστέλλονται  με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μικρές ρωγμές που μπορεί να μην φαίνονται στο γυμνό μάτι και αποκολλήσεις έστω και ανεπέστητες. Αυτές οι μικροφθορές όμως είναι ικανές να αφήσουν χώρο για επιπλέον υγρασία, σκόνες, χημικά καθαριστικών, να εισέλθουν και να επηρεάσουν την υγεία του φυσικού νυχιού. 
  Όσο αφορά τα υλικά που πολυμερίζονται με ακτίνες UV, όπως ημιμόνιμα βερνίκια, gel, acrylgel κλπ αυτά συνεχίζονται να πολυμερίζονται και αφού φύγουμε από την τεχνίτρια. Πως; Mα φυσικά με τον ήλιο, την κύρια πηγή ακτίνων UV. Έτσι αποκτούν ακόμη περισσότερο σκληρότητα και γίνονται αυτό που ακούτε πολλές φορές από της τεχνήτριες να  λένε “τσιμέντο” πάνω στο νύχι.

Τέλος θα μας ρωτήσετε πιθανόν, τι προτείνουμε για μέγιστη διάρκεια, τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα και πάνω απ’ όλα υγιή νύχια.
1. Τακτική επίσκεψη στην τεχνήτρια νυχιών, ακόμα και τα νύχια μας φαίνονται τέλεια, μετά από :
     – Απλό βερνίκι: 7-10 ημέρες
     – Ημιμόνιμο βερνίκι: 15-20 ημέρες.
     – Τεχνητά νύχια (ακρυλικό, gel, acrylgel κλπ): 30-40 ημέρες.
Tip #1: Για να αποφύγετε ταλαιπωρία με το που τελειώσετε το ραντεβού σας κλείστε το επόμενο πριν φύγετε από την τεχνίτρια.
Tip #2: Όταν πρόκειται για ημιμόνιμο ή για τεχνητά νύχια, στον μισό χρόνο (10 ημέρες μετά το ημιμόνιμο ή 15-20 ημέρες μετά το τεχνητά), πραγματοποιήστε μια επίσκεψη 1-2 λεπτών από την τεχνήτριά σας προκειμένου να δει και να ελέγξει την κατάσταση των νυχιών σας. Έτσι θα αποφύγετε και θα προλάβετε πιθανόν δυσάρεστες και επώδυνες καταστάσεις. Δεν θα σας στοιχίσει τίποτα και μόνο όφελος θα έχετε.
2. Σωστή συντήρηση από μέρους σας της εργασίας που έχει γίνει από την τεχνίτρια. Διαβάστε το άρθρο μας 
7 tips για όμορφα νύχια που θα σας βοηθήσει πάνω σε αυτό.
3. Μην επιδιορθώνεται μόνοι σας φθορές ή σπασίματα των νυχιών σας. Το πιθανότερο είναι να τα κάνετε χειρότερα αντί για καλύτερα.
4. Επιλέξτε επαγγελματίες που προσφέρουν υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων.

Ελπίζουμε να καταφέραμε να απαντήσουμε στις απορίες σας όσο αφορά την διάρκεια του μανικιούρ σας και να βρήκατε αυτό το άρθρο ενδιαφέρον!

Αν σας άρεσε το άρθρο μην διστάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Κείμενο, Επιμέλεια, Διαμόρφωση: Editorial Team sonl.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Αυρηλιανής 1 και Αιγαίου · Νέα Σμύρνη · 17121